Na dálnici D1 se převrátil elektrobus, hasiči hlídali baterii termokamerou

foto: HZS JMK

BRNO – V sobotu po 11. hodině dopoledne se na 200. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu převrátil elektrobus z vozidla odtahové služby.

I přes náročnou sobotní noc a dopoledne spojené s odstraňováním následků velmi silného větru zasahovali dvě jednotky profesionálních hasičů u dopravní nehody na 200. kilometru dálnice D1. V místě se převrátil elektrobus, který byl převážen na odtahové službě. Z vozidla odtahové služby přitom unikalo větší množství provozních kapalin. „Jednotky udělaly protipožární opatření vypnutím hlavního vypínače na elektrobusu a přípravou prostředků před vznikem požáru. U těchto typů zásahu na elektromobilitu je velmi důležité sledovat stav baterií, zda se nemění jejich teplota, což jsme zajistili pomocí termokamery. Uniklé provozní kapaliny na pozemní komunikaci z vozidla odtahové služby jsme likvidovali pomocí sorbentu,“ uvedl mluvčí hasičů Štěpán Komosný. Celý zásah trval přes čtyři hodiny.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.