Minibagr, za který zaplatil třičtvrtě milionu, si může prohlížet jen na fotce

Ilustrační foto

PROSTĚJOVSKO – Sedmačtyřicetiletý muž z Prostějovska zaplatil předem celou požadovanou částku prodejci, který na německém internetovém bazaru nabízel minibagr. Byla to však bohužel velká chyba, dnes nemá ani peníze, ani stavební stroj.

Poslední lednový den zareagoval 47letý muž z Prostějovska na německém internetovém bazaru na inzerát, který nabízel k prodeji minibagr v hodnotě 32 500 euro, podle aktuálního kurzu toho dne to činí 775 450 korun. Muži se dohodli a prodejce zaslal na email zájemce fakturu, na základě které muž uhradil požadovanou částku ze svého účtu na účet uvedený na dokladu. Stavební stroj  měla z Německa přepravit společnost, která se v domluvený den dostavila na místo předání. “Řidič ale zjistil , že na dané adrese není ani minibagr a ani žádná osoba, která by mu k objednávce cokoli sdělila,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Prodejce na telefonáty nereagoval. Muž z Prostějovska kontaktoval prostřednictvím osoby ovládající němčinu internetový bazar, kde uvedl, co se mu přihodilo. Osoba na druhé straně mu sdělila, že inzerát byl s největší pravděpodobností podvodný a stránky prodejce jsou již zablokovány. Na základě toho se podvedený muž obrátil na policii.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.