Podbrdsko – seniorům a nízkopříjmovým pomůže získat příspěvek na zateplení akční MAS!

Ilustrační foto: unsplash

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Z programu Nová zelená úsporám Light pro seniory a domácností s nižšími příjmy už se proplácí první schválené žádosti. Ministr životního prostředí koncem ledna oznámil zdvojnásobení alokace na 3 miliardy korun.

Až do 100% nákladů

Úsporná opatření  může každý příjemce dotace realizovat svépomocí. K žádosti není nutné dokládat žádná energetická hodnocení ani projektovou dokumentaci. Dotace se vyplácí zálohově a může pokrýt až 100 % vynaložených nákladů.

Majitelé domů, chat a chalup

Místní akční skupina (MAS) Podbrdsko nabízí obyvatelům Rožmitálska, Březnicka a Hvožďanska pomoc s žádostí o příspěvek z programu Nová zelená úsporám light. Majitelé domů, chat a chalup mohou získat až 150 tisíc korun.  A to například na výměnu oken, dveří, případně zateplení fasády či podlah. Poradenství je zdarma.

Společným cílem MAS a jejích členů je rozvoj venkovského regionu za pomoci dotací ze Strukturálních fondů EU z národních Operačních programů a dalších zdrojů. Území místní akční skupiny se vymezuje přirozenými územními celky Milínska, Březnicka, Rožmitálska a Hvožďanska. V městech a obcích v  regionu žije přibližně 17 tisíc obyvatel.