Opilá řidička nechala auto autem a chtěla utéct. Na Šumpersku o víkendu přistihli 14 řidičů pod vlivem

Ilustrační foto

ŠUMPERSKO – Během víkendu policisté přistihli na silnicích šumperského okresu 10 řidičů pod vlivem alkoholu, další 4 řidiči měli pozitivní test na drogy. Jedna řidička dokonce nechala auto autem a pokusila se o útěk.

Během víkendu policisté přistihli na silnicích šumperského okresu 10 řidičů pod vlivem alkoholu, z toho 4 řidiči nadýchali nad 1 promile, nejvíce bylo naměřeno řidiči vozu VAZ, který řídil auto v Šumperku po Zábřežské ulici, a to 2,24 promile. Další 4 řidiči měli pozitivní test na drogy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Ne všechny kontroly proběhly hladce. U jednoho z domů v malé obci na Šumpersku uviděli včera večer policisté rozsvícenou Octavii, která měla zadní kolo v příkopu. Na místě řidiče seděla 33letá žena, která jevila známky opilosti a policistům sdělila, že nemůže s autem vyjet. Opakovaně odmítla provést dechovou zkoušku a nemínila se podrobit ani orientačnímu testu na drogy. Z auta vystoupila a chtěla odejít. “Nereagovala na opakující se výzvy, aby zůstala na místě a pokusila se dokonce o útěk. Nespolupracovala a tak nakonec nezbylo, než použít donucovací prostředky a dotyčná skončila v poutech na služebně v režimu zajištění,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Na základě rozhodnutí lékaře byla nakonec převezena na záchytku do Olomouce.

Také ve Velkých Losinách narazila hlídka policistů v pátek odpoledne na řidiče pod vlivem. U místního zámku se otáčel a dostal smyk, po kterém sjel do příkopu. Hlídka u něho provedla dechovou zkoušku a řidič nadýchal 1,62 a 1, 68 promile.