Revitalizace třebíčského Hrádku na podzim skončí. Nově přibude i veřejný gril

Z galerie Vizualizace - Hrádek. Foto: Město Třebíč

TŘEBÍČ – Jedinečný park Hrádek v Třebíči prochází třetím rokem kompletní revitalizací. Byla doplněna lipová alej, upraveny cesty, přibyly bylinkové záhony, květinové louky a ovocné stromy. Novinkou je vyhlídkový objekt určený k odpočinku. Již na podzim bude park plně přístupný veřejnosti.

Nejnovějším počinem je zrekonstruovaná opěrná zeď mezi návrším Hrádku a strání nad Skalní ulicí. „Letos proběhne výstavba provozního objektu, kde najdou provozovatelé různých akcí zázemí s elektřinou a vodou. Součástí objektu budou také veřejné toalety. Vedle objektu bude umístěn také veřejný gril s posezením,“ říká mluvčí města Třebíč Irini Martakidisová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Příjezdová cesta do parku již nebude asfaltová, ale z žulových odseků. Nové veřejné osvětlení povede přes hlavní alej, kolem mohyly a Masarykovy vyhlídky až do Kočičiny. Přibude informační a naučný systém.

Krásnou dominantou parku bude pak vyhlídkový objekt sestavený ze tří kruhových segmentů. Ty budou sloužit nejen jako lavičky či lehátka, ale i jako fotokoutek a zároveň architektonický prvek s výtvarnou hodnotou, která přírodní prostředí městského parku doladí.

Z galerie Vizualizace – Hrádek. Foto: Město Třebíč