Blíží se přestavba křižovatky ulic Mostní a Březnická, řidiče čekají omezení a objížďky

Foto: Jiří Balát

ZLÍN – Připravovaná přestavba křižovatky zlínských ulic Mostní a Březnická je na spadnutí. Změny slibují řidičům lepší průjezd, který budou nově řídit semafory. Rekonstrukce začne 1. března, od poloviny měsíce pak motoristé musí počítat s dopravními omezeními.

Úsek mezi křižovatkou na třídě Tomáše Bati a zimním stadionem se dočká nového povrchu. Opravu za 15 milionů korun bude mít na starosti Ředitelství silnic Zlínského kraje. „Ulice Březnická získá mnohem kvalitnější povrch vozovky s lepšími protismykovými vlastnostmi. To bude mít společně s přestavbou křižovatky s Mostní ulicí pozitivní dopad nejen na bezpečnost a plynulost dopravy v tomto místě, ale zároveň také na snížení hladiny hluku a úrovně emisí ze silničního provozu,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Radek Doležel.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Souběžně s opravou vozovky se město Zlín pustí do přestavby křižovatky. Kromě novinky v podobě semaforů se Mostní ulice napřímí, opraví se její přilehlé úseky i ulice vedoucí k Interhotelu Zlín.

Z Březnické se stane jednosměrka

Stavba s sebou přinese dopravní omezení, která potrvají minimálně po celou letošní stavební sezonu. Hned na začátku března se uzavře parkoviště mezi obratištěm trolejbusů a ulicí Mostní. Hlavní dopravní omezení, kterým bude zjednosměrnění Březnické ulice, začne platit v závislosti na počasí a vyřízení potřebných povolení nejdříve od pondělí 13. března. První etapa stavby potrvá tři měsíce a v rámci ní proběhnou mimo jiné práce na rekonstrukci jednoho jízdního pruhu Březnické ulice od nově budované křižovatky po sportovní halu. „Z toho důvodu bude v Březnické ulici povolen pouze jednosměrný průjezd vozidel ve směru z centra města k Majáku. V opačném směru budou motoristé používat objízdnou trasu přes Kudlov,“ upřesnil ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Pro nákladní automobily povede objízdná trasa z Uherského Hradiště přes Otrokovice do Zlína. Na objízdné trase pro osobní auta a autobusy přes Kudlov se počítá s drobnější úpravou jízdních pruhů ulice Osvoboditelů v křižovatce u Kolektivního domu a s povolením jízdy vozidel v ulici Na Požáře ve směru od Hradské ulice ke Štefánikově včetně mostu přes Kudlovský potok, kde je nyní zaveden jednosměrný provoz v opačném směru.

Vizualizace: město Zlín
Vizualizace: město Zlín