Zásobování obchodů ničí trávníky na Ládví. Přibudou bariéry!

Část obchodů na Ládví je možné zásobovat z podzemních garáží. / Zdroj: Facebook Tomáš Slabihoudek - radní z Osmičky

PRAHA – Rozježděné trávníky a nepořádek na chodnících trápí obyvatele Ládví poblíž zdejšího obchodního domu Regata. Stěžují si, že některá zásobovací auta vykládají zboží z náměstí místo z podzemních garáží a najíždějí, kam nemají!

Nákupní zónu poblíž stanice metra Ládví je možné rozdělit na dvě části. Budova samoobsluhy, okolní obchody od řeznictví po „Mery Shop“ i Nejlevnější potraviny mají možnost zásobování z podzemních ramp. Vedení obchodního domu už radnici přislíbilo, že bude u svých nájemců apelovat na využívání této možnosti. Zároveň nebude bránit v zásobování zdola ani ostatním prodejcům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Odlišná situace je u budovy od restaurace Lapák po bufet. Tyto obchody se z podzemí zásobovat nedají. Provozovatelé proto musí využívat nadzemní zásobovací možnosti z parkoviště či zadních vchodů z ulic Kyselova či Opálkova. Podle vedení městské části by ale přitom neměli vjíždět na trávníky ani na cesty pro pěší. Radnice proto zváží na vybraných místech instalaci bariér, aby se tak předešlo ničení zelených ploch koly najíždějících vozidel.