Trhy ve Valmezu se vrací na náměstí, letos jich bude 12

Ilustrační foto: město Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Obyvatelé a návštěvníci Valašského Meziříčí se i letos mohou těšit na pravidelné farmářské trhy. Uskuteční se jich 12 a po roční pauze se opět odehrají na opraveném náměstí.

Oblíbené páteční trhy s nabídkou farmářských produktů a výrobků pořádá město na soutoku Bečev od roku 2011. „Lidé je hojně navštěvují a my se jim snažíme každoročně nabídnout něco navíc. Pro letošek jsme se tak dohodli na spolupořádání trhů se spolkem Moravské trhy. Od tohoto kroku si slibujeme zejména zapojení širší skupiny prodejců a rozšíření nabídky farmářských produktů. Celkem se mohou lidé těšit na 10 trhů od května do října,“ přiblížila místostarostka Yvona Wojaczková. Termíny vybíralo město ve spolupráci se spolkem tak, aby vyhovělo nejen požadavkům občanů, ale také časovým a dalším možnostem prodejců.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vedle farmářských trhů se návštěvníci náměstí mohou těšit i na dvojici oblíbených jarmarků. „První z nich, a to Velikonoční jarmark, se uskuteční na Zelený čtvrtek a jeho prostřednictvím zahájíme nadcházející svátky jara v našem městě. Chybět samozřejmě nebude ani tradičně velmi očekávaný Květinový jarmark v pátek 12. května s širokou nabídkou sazenic, rostlin a květin všeho druhu,“ pozvala místostarostka Wojaczková.

Moravské trhy se uskuteční 26. května, 9. a 23. června, 7. a 21. července, 4. srpna, 1., 15. září a 29. září a 13. října. Na Velikonoční jarmark se lidé mohou těšit 6. dubna a na Květinový jarmark pak 12. května.