Změny ve vedení Českého Krumlova. Město má nového místostarostu

Zleva Robin Schinko, Jan Ungerman, Jaromír Maurer (zdroj město Český Krumlov)

ČESKÝ KRUMLOV – Poslední zasedání Zastupitelstva města Český Krumlov přineslo změny ve vedení radnice. Ke stávají koalici se přidalo hnutí Občané patrioti, jehož člen Robin Schinko se také nově stal místostarostou a radním. Rozšíření počtu partnerů vnímá stávající vedení jako posílení stability koalice pro další činnost, která díky tomu bude efektivnější a flexibilnější.

Dvanáctičlenná koalice, která od komunálních voleb vede město Český Krumlov, navázala na model povolebních vyjednávání a rozšířila se o hnutí Občané patrioti. Koalice se tak rozrostla o tři zkušené odborníky v různých sférách činností, zejména pak v oblasti stavebnictví a urbanismu. Robin Schinko bude mít na starost oblast územního plánování a zasedne také v radě města a ve funkci neuvolněného místostarosty, Jan Ungerman se bude věnovat dopravě, investicím a správě majetku, třetím koaličním zastupitelem je Jaromír Maurer.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Stávající koaliční partneři vítají rozšíření o nové členy, protože již od povolebních schůzek vědí, že máme společné zájmy v rozvoji našeho města. Už teď jsou zástupci hnutí Občané patrioti aktivní v pracovních skupinách a komisích,“ uvádí starosta Alexandr Nogrády.

Podle zastupitelů zvolených za hnutí Občané patrioti je vstup do koalice příležitostí intenzivněji se podílet na chodu města v oblastech, které patří k volebním prioritám OPAT. „Chceme posílit stávající tým, zejména po odborné stránce,“ říká Robin Schinko.

Rozšíření počtu partnerů vnímá stávající vedení jako posílení stability koalice pro další činnost, která díky tomu bude efektivnější a flexibilnější. „Po volbách naše spolupráce, která by vyústila v podpis koaliční smlouvy, nevyšla, ale stále jsme věřili, že k naší vzájemné dohodě dojde, protože nad budoucností Českého Krumlova přemýšlíme velmi podobně,“ dodává starosta.

Počet radních zůstává na sedmi členech, proto aby mělo hnutí Občané patrioti zde své zastoupení, rezignoval na funkci radního Filip Vojta (ANO 2011) a radu doplní uvedený Robin Schinko.

Koalici v Českém Krumlově nyní tvoří 15 zastupitelů ze stran a hnutí: ANO 2011, Český Krumlov rozumem a srdcem – NEZÁVISLÍ, Občanská demokratická strana, Krumlováci – koalice pro změnu s podporou hnutí Volba pro kraj, Žijeme Krumlovem s podporou Svobodných, Občané patrioti.