Valašské Meziříčí motivuje občany k pravidelné chůzi, nabízí odměnu

Ilustrační foto

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V dubnu odstartuje výzva 10 000 kroků, která si klade za cíl zvednout ze židle obyvatele a přimět je ke zdravému životnímu stylu. Pro tři nejzdatnější účastníky je připravena odměna.

Soutěž je vhodná pro lidi nad 18 let, kteří se do konce března mohou online přihlásit. Nezáleží na tom, jestli se zúčastníte sami nebo v týmu, nemusíte za den ujít 10 000 kroků, důležité je udělat něco pro své zdraví. Své aktivity budete zaznamenávat na mobilu či hodinkách a poté je nahrajete do osobního profilu v aplikaci. Každá procházka bude následovně obodována, přičemž je zohledněn věk pěšího i jeho hmotnost. Zapojit se tak mohou jak senioři, tak lidé s vyšší váhou. „Navíc ti nejlepší chodci, kteří bydlí v Valašském Meziříčí a místních částech, se mohou těšit na odměnu od města. V rámci dubnové výzvy jsou připraveny poukazy v hodnotě 1 000 Kč na nákup sportovních potřeb pro tři nejzdatnější účastníky,“ řekla Veronika Macková, referent odboru školství, kultury a sportu.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.