Dopravní nehoda u rakouských hranic: 10 lidí bylo uvězněných v dodávce a minivanu

zdroj: HZS JMK

BŘECLAV – Operační středisko hasičů vyslalo v sobotu po sedmé hodině ráno profesionální hasiče z Mikulova k dopravní nehodě na silnici I/55 na území Rakouska (A5) u Drasenhofenu. Čelně se tam srazila větší dodávka s minivanem, zůstalo v nich uvězněno 10 zraněných lidí.

V sobotu se stala nehoda dvou vozidel na silnici I/55 na území Rakouska těsně u hranic. Čelně se tam srazily větší dodávka s minivanem Hasiči při příjezdu na místo události pomáhali spolu s rakouskými kolegy s vyprošťováním celkem pěti osob z havarovaných vozidel. K řešení situace z důvodu zásahu na území jiného státu byl vyslán také územní řídící důstojník, který zabezpečil koordinaci mezi zasahujícími. Celkem se zranilo 10 osob, které byly v péči záchranářů, a poté odvezeny do nemocnice ve Vídni, Dolním Rakousku a České republice. Celkem byly nasazeny čtyři zásahové vrtulníky z Rakouska i České republiky. Odstraňování následků nehody řešili hasiči z Rakouska. Silnice byla během zásahu uzavřena. „Děkujeme všem nasazeným jednotkám za perfektní spolupráci,“ uvedl mluvčí hasičů Štěpán Komosný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.