VIDEA: Napadnul strážníka a policistu, protože chtěl do vězení. Proč?

Foto: PČR

OSTRAVA – Velké překvapení zažil strážník ostravské městské policie, který seděl ve svém služebním voze. Z ničeho nic k autu přišel neznámý mladík a začal do vozu kopat. Strážník z auta vystoupil a mladíka požádal, aby přestal do auta kopat.  Mladík zřejmě jakoby na tyto slova čekal a na strážníka zaútočil.

Devatenáctiletý pokračoval v kopání, ale tentokrát ho směřoval přímo na uniformovaného strážníka.  Muž ve službě okamžitě agresora zpacifikoval a předal ho do rukou policistů. „V minulém týdnu to však nebyl jediný útok na úřední osobu, který měl muž na svědomí.  Jen dva dny předtím si vyhlédl před obvodním oddělením policejní vozidlo, do kterého měl opět kopat,“ sdělila mluvčí policie Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V momentě, kdy z budovy vyšel policista a vyzval ho, aby kopání nechal, reakce mladíka byla úplně stejná jako v prvním případě. Policistu se rozhodl napadnout a kopl do něj.

Policisté u výslechu mladíka zjistili, že se chtěl za každou cenu do vězení, a to z důvodu špatného rodinného zázemí, a tak přišel s myšlenkou napadnout strážce zákona. Ukázalo se, že v minulém roce se obdobného jednání již dopustil a putoval do vězení.

Komisař obvinil muže z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Podal také návrh na vzetí do vazby. První návrh soudce zamítl, druhý už schválil. V případě prokázání viny může mladík strávit ve vězení až čtyři roky.