Žena měla v kočárku kromě dítěte i kradené jídlo a alkohol. Proč kradla?

Zdroj: Městská policie Pardubice

PARDUBICE – Devětadvacetiletou ženu s kočárkem a malým dítětem se snažili dostihnout na třídě Karla IV. strážníci i prodavačka. Žena, která je již v podmínce, v kočárku skrývala kradené zboží.

Běžící prodavačky si všimla projíždějící hlídka strážníků. Přidali se k ní a po chvíli ženu dostihli. „Ta u sebe měla dvě nezletilé děti mladší deseti let, jedno z nich ještě v kočárku. Ve zmíněném kočárku se také ukrývalo odcizené zboží v hodnotě více jak patnáct set korun – salámy, šunka, káva, cukr, dvě lahve whisky a jedna lahev rumu,“ popsal mluvčí policie Jiří Sejkora.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena se přiznala, že nekradla z důvodu hladu, ale kvůli následnému přeprodeji zboží. Dotyčná už je v podmínce za majetkovou trestnou činnost v minulosti, vyžádala si ji proto Policie ČR. Strážníci předali děti jiné zodpovědné osobě, kterou na místo přivolala matka. Podezřelou ženu strážníci nakonec převezli na obvodní oddělení policie k dalším úkonům. Kvůli přítomnosti a využití dětí u krádeže policie případ oznámí také sociálním pracovníkům.