Po středeční havárii potrubí v Jihlavě opět teče voda, vyhráno ale ještě není

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – Kvůli havárii na hlavním vodovodním potrubí pod Brněnským mostem byla ve středu 5. dubna velká část města Jihlavy bez vody. Poškozené místo se naštěstí podařilo rychle najít a dodávky vody tak během čtvrtka postupně obnovovat.

Bez vody se ve středu v Jihlavě ocitlo 15 346 lidí. Nyní je problémová oblast již výrazně menší. Podle sdělení pracovníků Služeb města Jihlavy může během dne tlak ještě kolísat nebo může být voda zakalená, případně nemusí nějaký čas téct vůbec. „Porucha je opravdu rozsáhlá, je to na jedné z hlavních trubek, která zásobuje velkou část Jihlavy. Oprava bude velmi komplikovaná,“ uvedl náměstek primátora Radek Popelka.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Důležité je, že se narušené místo povedlo najít a poškozenou část uzavřít již krátce po nahlášení havárie. „Náhradní trasa ale není tak kapacitní, takže výpadky v dodávce vody mohou a budou pokračovat. A špatnou zprávou je i to , že při zpětném tlakování trubek došlo k další poruše, která je v ulici Na Kopci. Prosíme proto obyvatele o trpělivost,“ dodal Radek Popelka.

Náhradní zásobování pitnou vodou je zajištěno několika cisternami, jejich polohu můžete sledovat na speciální mapě. Pracovníci Služeb města Jihlavy zároveň prosí obyvatele ulice Stavbařů, aby jim v případě problémů s vodou (změna tlaku, zákal) zavolali na číslo 704 641 500.