V hotelu hořela sauna

foto: HZS Královéhradeckého kraje

TRUTNOVSKO – Toto pondělí  muselo šest hasičských jednotek krátce před půl pátou odpolední přispěchat do Pece pod Sněžkou k požáru v 5. patře hotelu. Oheň se snažil hasit před příjezdem jednotek personál pomocí hasicího přístroje.

„Aby mohli hasiči požár zlikvidovat, museli část dřevěné konstrukce sauny rozebrat. Těsně před 17. hodinou měly jednotky požár lokalizovaný a v 17:30 už kompletně uhašený. Prostory byly odvětrány pomocí přetlakové ventilace a průběžně je hasiči kontrolovali pomocí termokamery,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová

Hotel byl naštěstí v tu dobu prázdný a nedošlo tudíž k žádnému zranění. A proč k zahoření došlo? Požár byl způsobený vznícením chladící nádoby, která byla odložena přímo na těleso kamen při úklidu sauny, kamna byla následně zapnuta.

Škoda byla vyčíslena asi na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak představují zhruba jeden milion korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky Pec pod Sněžkou, Horní Maršov, Svoboda nad Úpou, Mladé Buky, Trutnov – Horní Staré Město.