Řidiči, dejte pozor! Zloději se během pár dní vloupali do několika aut na Zlínsku

Foto: Policie ČR

ZLÍNSKO – Policisté na Zlínsku prověřují za posledních pár dní řadu krádeží ze zaparkovaných aut. Škody jsou za desetitisíce.

V pondělí přijali oznámení o vykradení osobního vozidla Peugeot policisté z Vizovic. „Neznámý zloděj se do vozidla zaparkovaného na ulici Dostihová dostal po rozbití předního okna. Z auta odcizil nářadí, rádio a rybářské pruty se škodou 42 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve středu přijali oznámení o krádeži policisté z Otrokovic a z Valašských Klobouk. „V Otrokovicích někdo vykradl dvě osobní vozidla zaparkovaná na ulicích Dr. Stojana a Smetanova stejným způsobem jako ve Slušovicích, po rozbití předního okna. Z jednoho z nich odcizil peněženku s doklady, kreditními kartami a penězi, z druhého příruční tašku s věrnostními kartami a stravenkami. Celková škoda je vyčíslena na více než 16 tisíc korun,“ popsala Kozumplíková.

Ve Vlachovicích vykradl během noci z úterý na středu zloděj dodávku Peugeot zaparkovanou u rodinného domu. Přišel si na různé druhy nářadí za minimálně 120 tisíc korun.

„Kriminalistický technik na všech místech odebral stopy, které odeslal ke zkoumání. Po pachatelích policisté z obvodních oddělení ve spolupráci s kriminalisty pátrají. Za krádež jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, v případě dodávkového vozidla až na 5 let kvůli výši způsobené škody,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR