Otrokovické koupaliště se chystá na otevření, vstupné ale zdraží

Foto: město Otrokovice

OTROKOVICE – Areál koupaliště, které v loňském roce prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, se připravuje na zahájení letní sezóny. Pracuje se na údržbě bazénu, brouzdališť i samotného zázemí. Po dohodě s provozovatelem by měla posílit i kapacita bufetu. První návštěvníky by tu mohli uvítat podle počasí v půlce června.

Na návštěvníky koupaliště čeká nové brouzdaliště s řadou zábavních prvků. Děti si užijí vodní kyblíčky, dělo s terčem, stříkajícího delfína či hada. Dva bazény brouzdaliště jsou propojeny šikmou plochou,  na které se pohodlně sklouznou nejmenší děti. U velkého bazénu čeká na plavce široká skluzavka se dvěma dráhami.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V letošním roce dochází k výraznému zvyšování nákladů na provoz koupaliště, což se částečně promítne i do cen vstupného. „Museli jsme přistoupit ke  zvýšení cen vstupného, které je způsobeno plošným růstem cen energií, materiálů a služeb. Přesto jsme se snažili udržet ceny na přijatelné úrovni a věříme, že si návštěvníci na koupaliště cestu najdou,“ vysvětlil Tomáš Morys, jednatel městské obchodní společnosti TEHOS, která koupaliště provozuje. Celodenní vstupné se zvedne o dvacet korun, odpolední o deset. Ceník i v letošním roce počítá se zvýhodněným vstupným pro rodiny, děti i seniory.  Možnost využít sportovní zařízení v areálu, jako je ping pong, volejbal,, trampolína, kuželky či streetball, zůstává zdarma.

Loni městské koupaliště využilo téměř 35 tisíc návštěvníků. Jedná se historicky o nevyšší návštěvnost areálu. „Velmi nás těší, že si lidé koupaliště oblíbili. Snažíme se areál nejen udržovat, ale postupně modernizovat a nabídnout jeho návštěvníkům kvalitní služby. Provoz zařízení nikdy nebyl výdělečný. Vzhledem k tomu, že jde o atraktivní a oblíbenou službu města, jsme připraveni ji i nadále dotovat. Pokud nebudeme počítat realizované investice, samotný provoz koupaliště nás ročně stojí bezmála 4 miliony korun. Přestože byl loňský rok rekordním co do návštěvnosti, příjmy ze vstupného byly jeden milion korun. Vzhledem k ekonomickému vývoji očekáváme, že letos bude provoz ještě finančně náročnější, proto jsme museli přistoupit k navýšení cen vstupného, které alespoň trochu pomůže zlepšit finanční bilanci zařízení,“ konstatovala starostka Otrokovic Hana Večerková.