Občané, třídění odpadu bude nyní snazší

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Většina obyvatel se již naučila třídit plasty, nyní se budou moci velmi snadno zbavovat také plechovek od nápojů. Nebude nic jednoduššího, než je vhodit do jednoho pytle přímo s plastem. Ulehčí se tak kontejnerům se směsným odpadem, kam je doposud lidé vhazovali.

Od června budou moci obyvatelé královéhradecké metropole vhazovat do žlutých kontejnerů na plasty také plechovky. „Plechovky od nápojů patří mezi velmi využívané obaly, navíc jejich recyklace je poměrně efektivní a dostupná. Plasty dnes třídí velká většina veřejnosti a od června nabídneme možnost kovové nápojové obaly vhazovat právě do žlutých kontejnerů. Od toho si slibujeme, že plechovek od nápojů ve směsném komunálním odpadu z domácností či jiných provozů výrazně ubude,“ říká Lukáš Řádek, náměstek primátorky Hradce Králové, do jehož gesce odpadové hospodářství města spadá,“ říká za měst Lukáš Řádek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.