Pražský dopravní den dětí láká na bohatý program i historické jízdy

Chcete se svézt historickým vlakem? Přijďte na Pražský dopravní den dětí do Braníka! / Ilustrační foto

PRAHA – Děti i jejich rodiče, kteří fandí hromadné dopravě, se konečně dočkali. Po čtyřech letech se v sobotu 3. června v Braníku na vlakovém nádraží opět koná Pražský dopravní den dětí. Program nabídne spoustu zábavy, pohled do historie železnice i jízdy historickými vlaky, tramvajemi a autobusy. Neváhejte a přijďte si užít krásný den!

Akce, kterou Pražská integrovaná doprava pořádá spolu s Českými drahami a Dopravním podnikem hlavního města Prahy, začíná v 9 hodin a potrvá až do 17 hodin. V 60minutových intervalech budou z Nádraží Braník i ze zastávky Přístaviště jezdit dvě historické tramvaje. Tramvají KT8 se svezete na zvláštní lince v trase Přístaviště – Nádraží Braník – Sídliště Modřany – Libuš, přičemž mezi Modřany a Libuší už pojedete po nové tramvajové trati. Druhá historická tramvaj pojede v polookružní trase Nádraží Braník – Palackého náměstí – Národní divadlo – Národní třída – Karlovo náměstí – Palackého náměstí – Nádraží Braník. Obě tramvajové soupravy svezou zájemce zcela zdarma. Historickým vlakem se budete moci z Braníka svézt do Vraného nad Vltavou (za 180 korun tam i zpět pro dospělé a 90 korun pro děti a mládež do 18 let). Historický motorový vlak, na kterém bude platit běžný tarif Pražské integrované dopravy i Českých drah, bude jezdit mezi stanicemi Praha-Krč, Praha-Braník a Vrané nad Vltavou. Specialitou budou jízdy historickým motoráčkem „Hurvínek“ v obvodu stanice Praha-Braník nebo pákovou drezínou spolku Železnice Česká Sibiř. A zkrátka nepřijdou ani milovníci historických autobusů. Na zvláštních linkách vyjedou autobusy Ikarus, Karosy i Škoda 706 RTO LUX. Další informace k historickým jízdám i časům odjezdů jednotlivých mimořádných linek najdete na webu Pražské integrované dopravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pokud zůstanete přímo v místě konání akce, litovat rovněž nebudete. Ukázka železničních kolejových vozidel ČD, výrobky ze stavebnice Merkur, modelová kolejiště (ve vestibulu i ve vagóně) – to je jen malý výčet z bohatého programu, který vás tu čeká. Svůj um předvede umělecký kovář i děti z Domu dětí a mládeže Prahy 5, prezentaci tu bude mít Policie ČR i hasiči Správy železnic. Připraveny jsou tvořivé dílny pro děti, skákací hrad, stánky s občerstvením i suvenýry s dopravní tematikou. Ve stánku Českého rozhlasu Region pak budete moci zavzpomínat na dětství a zapojit se do soutěže v cvrnkání kuliček na unikátním hracím stole s jamkou.