Valašské Meziříčí je králem v třídění elektroodpadu

Foto: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Už po 17. oceňoval Zlínský kraj obce a města za třídění odpadu. Prvenství si připsalo Valašské Meziříčí, které obsadilo první příčku v třídění elektroodpadu v kategorii měst nad deset tisíc obyvatel.

Loni občané podle statistik odevzdali 48,5 tuny elektroodpadu, čímž uspořili 58 tisíc litrů ropy a přispěli ke snížení produkce skleníkových plynů o 40 tun. V průměru každý obyvatel města odevzdal 1,6 kilogramu elektroodpadu. Valašské Meziříčí díky výhře obdrželo finanční odměnu 20 tisíc korun. „Poděkování samozřejmě patří všem zodpovědným občanům našeho města, kteří pravidelně třídí odpad. Díky si ale zaslouží také kolegové z odboru komunálních služeb, kteří se o odpadové hospodářství ve Valašském Meziříčí starají,“ doplnil starosta Robert Stržínek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V rámci soutěže o Keramickou popelnici město obdrželo čtvrtou příčku v kategorii měst nad patnáct tisíc obyvatel a zaostalo tak za Uherským Hradištěm, Uherským Brodem a Zlínem. „I když nám medaile letos utekla, i tak považujeme toto umístění v rámci celého kraje za úspěch. Jedná se o výsledek naší dlouhodobé práce, jejímž cílem je co největší objem vytříděného odpadu. Toho bychom rozhodně nedosáhli bez lidí, kteří pravidelně třídí. Věřím, že v tom budou nadále pokračovat a příští rok porazíme i Uherské Hradiště, kterému tímto gratuluji k vítězství,“ navázal s úsměvem místostarosta Petr Nachtmann.