Vybrat vhodný sport pro dítě či sportovní vybavení? Zdarma pomohou profesionálové na veletrhu Moravia Sport Expo 

Sportující děti
Foto Výstaviště Flora Olomouc

OLOMOUC – Poznat na jednom místě trenéry z desítek sportovních klubů a probrat s nimi nejvhodnější sport pro své dítě. Anebo pro sebe s profesionály vybrat to nejlepší sportovní vybavení. Takové možnosti budou mít návštěvníci letošního 8. ročníku veletrhu sportovních potřeb a vybavení Moravia Sport Expo. Koná se na Výstavišti Flora Olomouc v pátek 16. a v sobotu 17. června.

„Na Moravia Sport Expo, sportovní veletrh plný zážitků, zamíří také účastníci letošního Mattoni 1/2Maratonu Olomouc, aby si zde vyzvedli startovní balíčky. Věříme ale, že Moravia Sport Expo využijí i k poznání nejnovějších trendů a novinek v oblasti sportu. Rodičům s dětmi Moravia Sport Expo pomůže při volbě nejvhodnějšího sportu. Právě u nás si na jednom místě budou moci vyzkoušet a porovnat desítky sportovních odvětví a také se poznat se svými možnými budoucími trenéry,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc. Dohromady na Moravia Sport Expo dorazí zástupci více než tří desítek sportovních firem, klubů a oddílů. Mimo jiné půjde třeba o Sigmu Olomouc, HC Olomouc, Wrestling Club Olomouc, Atletický klub Olomouc, DHK Zora Olomouc, Judo Warriors Olomouc, Slackline Olomouc, Sportovní klub moderní gymnastiky Olomouc anebo Svišti v pohybu či TK Olymp. Kompletní a aktuální seznam najdete na webu Výstaviště Flora Olomouc.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Akrobacie, workshopy, autogramiády i soutěž

Bohatý doprovodný program nabízí celou řadu zážitků. Jde například o akrobacii na šále doprovázenou živým zpěvem, autogramiády hráčů SK Sigma Olomouc i HC Olomouc, představení elitních běžců z Mattoni 1/2Maraton Olomouc, dechberoucí BMX akrobatickou show na rampě, rady k přípravě na běžecký závod od profesionální běžkyně Evy Vrabcové Nývltové, vystoupení mistrů ČR a workshopy s Tanečním klubem Olymp, wrestling s TJ Sokol Olomouc a stanoviště od všestranné pohybové přípravky Svišti v pohybu.

Připravena bude také soutěž pro děti nazvaná Sportovní cesta. „U jednotlivých klubů budou pro malé návštěvníky Moravia Sport Expo připravena stanoviště s úkoly. Soutěžíme o volné vstupenky do zoo, akvaparku, Pevnosti poznání či sbírkových skleníků ve Smetanových sadech. Malá odměna je však připravena pro každého účastníka,“ uvedl Michal Poláček, tiskový mluvčí Výstaviště Flora Olomouc.

Moravia Sport Expo se koná v pátek 16. června od 9 do 19 hodin a v sobotu 17. června od 9 do 17 hodin v pavilonu A a v jeho okolí na Výstavišti Flora Olomouc. Vstup je zdarma, občerstvení zajištěno.