Video: Plameny ohně napáchaly milionovou škodu na šatnách fotbalového klubu ve Voděradech

foto: HZS Královéhradeckého kraje

RYCHNOVSKO – K požáru došlo toto pondělí krátce před třetí hodinou odpolední a muselo k němu vyrazit devět jednotek hasičů. Proč začalo hořet, to budou dnes zjišťovat vyšetřovatelé.

Oheň zasáhl hlavní část budovy i přilehlou pergolu. „K hašení nasadily jednotky několik vodních proudů, využita byla také výšková technika-automobilový žebřík. Hasiči museli rozebírat stavební části a snažili se zabránit šíření plamenů pod střešní plechovou konstrukci. Dohašování ohnisek komplikovala deformace sádrokartonových podhledů v objektu,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z budovy musely být vyneseny dvě tlakové lahve, které byly venku ochlazovány. Jednotky musely provádět zásah v dýchací technice. Požár byl lokalizován po 17. hodině a poté byla dohašována menší ohniska. Požářiště bylo do ranních hodin pod kontrolou místní dobrovolné jednotky. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil.

Škoda, kterou oheň napáchal se pohybuje podle prvotního odhadu kolem tří milionů korun, podařilo se uchránit hodnoty představující asi 2 miliony korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnov nad Kněžnou a Dobrušky za pomoci dobrovolných jednotek Voděrady, Solnice, Trnov, Černíkovice, Častolovice, Opočno a Lično.