Devatenáctiletá řidička nezvládla zatáčku a skončila s dodávkou na boku, dva lidé jsou zranění

Foto: HZS ZK

VSETÍNSKO – Škodu za 120 tisíc a dva zraněné si vyžádala včerejší nehoda v Liptále na Vsetínsku. Stalo se tak poté, co řidička nezvládla zatáčku a přetočila dodávku na bok.

Automobil, který řídila devatenáctiletá řidička, jel krátce po desáté hodině ve směru od Sirákova do Liptálu. „A právě při sjíždění z hlavní silnice mladá řidička nezvládla odbočovací manévr, koly najela na vyvýšený ochranný ostrůvek a vozidlo převrátila na pravý bok. Při nehodě utrpěla poranění jak sama řidička, tak i její spolujezdec,“ popsal policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyrazili hasiči ze Vsetína. „Hasiči provedli zajištění místa nehody, opatření proti úniku provozních kapalin a možnému vzniku požáru. Velitel zásahu si na místo vyžádal vyprošťovací automobil z centrální hasičské stanice Zlín z důvodu dalšího možného úniku provozních kapalin a uvolnění zablokované komunikace. S jeho pomocí se podařilo automobil obrátit zpět na kola. Hasiči následně odtlačili vozidlo mimo komunikaci a po závěrečném úklidu se vrátili zpět na základnu,“ vylíčil mluvčí hasičů David Martinec.

Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Materiální škody se předběžně odhadují na více než 120 tisíc korun.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK