Obávaná křižovatka u Zvěrkovic na trase Jihlava – Znojmo bude už brzy bezpečnější

V místě již probíhají dokončovací práce. Foto: ŘSD ČR

TŘEBÍČ – Oprava křižovatky na silnici I/38 u Zvěrkovic na Třebíčsku se po čtyřech měsících chýlí ke konci. V místě nyní probíhají dokončovací práce, zprovoznění plánují silničáři v měsíci září.

Křižovatkou silnice I/38 s komunikací II/400, takzvaným „téčkem“, denně projede více než sedm tisíc vozidel, z toho třetina jsou nákladní auta a kamiony. Místu s častým výskytem dopravních nehod by měly nynější úpravy výrazně pomoci.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V uplynulých měsících postupně došlo k rozšíření silničního tělesa, aby bylo možné zřídit řadící pruhy. Rovněž došlo ke směrové úpravě silnice II/400. Celý prostor je teď přehlednější a motoristé mohou bezpečněji odbočit z hlavní trasy I/38 do Zvěrkovic a přitom nijak neomezují dopravu,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček. Celá křižovatka zároveň dostala nový povrch a upraveny byly i krajnice.

Práce jsou již téměř hotovy, zbývají jen drobnosti, jako například vodorovné dopravní značení. „V době, kdy se na něm bude pracovat, dojde v prostoru křižovatky ke krátkodobému omezení dopravy, zúžení jízdních pruhů a snížení maximální rychlosti na 60 km/h,“ dodal Martin Buček s tím, že k uvedení křižovatky do plného provozu by mělo dojít během měsíce září.