VIDEO: Roztržitá řidička se v Brně dostala do protisměru. Pomohli jí policisté

Foto: Policie JMK

BRNO – Řidička se s vozem dostala do protisměru v Merhautově ulici v Brně. V místě probíhající rekonstrukce vozovky totiž přehlédla přechodné dopravní značení a omylem vjela protisměrem na sjezd z Husovického tunelu. Naštěstí se zachovala správně a zavolala policii.

V pondělí krátce po poledni se zachovala řidička v brněnské Lesné ve velmi stresující situaci správně. V Merhautově ulici v místě probíhající rekonstrukce vozovky přehlédla přechodné dopravní značení a omylem vjela protisměrem na sjezd z Husovického tunelu. Po chvilce si ale žena svého pochybení povšimla a duchapřítomně s rozsvícenými výstražnými světly okamžitě zastavila co nejblíže ke krajnici. Naštěstí v tu dobu místem neprojíždělo žádné vozidlo. „Poté řidička správně vyhodnotila situaci, neriskovala a nepokusila se na vytížené komunikaci sama otočit. Raději pohotově kontaktovala tísňovou linku 112, kde požádala o pomoc,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Na místo bleskově vyrazily nejbližší policejní hlídky, které na sjezdu z tunelu na okamžik zastavily provoz. Toho využila řidička v nesnázích a s odstaveným automobilem v protisměru se bezpečně otočila zpět do správného směru. „Její jednání policisté oznámili do správního řízení, kde jí za nerespektování dopravního značení hrozí pokuta,“ dodal Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policejní mluvčí také pro řidiče zopakoval, jak postupovat, když se řidič dostane do protisměru. Řidič musí hlavně zachovat klid a neprodleně zastavit na krajnici, ideálně na levé straně nejpomalejšího jízdního pruhu. Pokud to ale není například vlivem provozu bezpečné, nevyplácí se zbytečně riskovat, zastavit musí co nejblíže ke středovému pásu. Šofér také musí zapnout varovné blikače a schovat se za svodidla, nejlépe i v reflexní vestě. V bezpečí pak o své poloze musí informovat policejní tísňovou linku a vyčkat do příjezdu nejbližší hlídky.