V Prostějově se letos opraví další chodníky ve špatném stavu

Ilustrační foto

PROSTĚJOV – Na opravy chodníků je pro letošek v Prostějově vyčleněno 4 miliony 300 tisíc korun. Rada města na svém jednání schválila plán jejich oprav.

„Na celoplošné opravy chodníků jsou pro letošní rok vyčleněny 4 miliony 300 tisíc korun. Odbor správy a údržby majetku města zmapoval stav chodníků ve městě a k provedení celoplošné rekonstrukce byly vybrány prioritně chodníky, které jsou ve špatném stavu z původní staré dlažby formátu 30 x 30 cm,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast komunálních služeb Jiří Pospíšil s tím, že v případě stezky pro chodce a cyklisty na sídlišti Svobody se jedná o asfaltový povrch, který je ve špatném stavu. U navrhovaných chodníků byl také současně posouzen jejich dopravní význam a frekvence pohybu chodců.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Které chodníky se letos opraví?

Oprava chodníku mezi parčíkem a silnicí v ulici Vápenice až k domu na Vojáčkové náměstí číslo 9 si nejspíš vyžádá částečnou uzavírku silnice. „Chodník mezi parčíkem a silnicí v ulici Vápenice až k domu na Vojáčkově nám. 9 se nachází v Městské památkové zóně a oprava si pravděpodobně vyžádá částečnou uzavírku silnice Vápenice. Opravu proto hodláme provádět v letních měsících s nižším provozem,“ dodal náměstek Pospíšil. Dále se plánuje oprava chodníku na Blahoslavově ulici podél domů číslo 15 – 19. Oprava čeká tedy také asfaltovou stezku pro chodce a cyklisty středem sídliště Svobody. A opraveného chodníku se dočkají také na Janáčkově ulici mezi Svatoplukovou ulicí a ulicí Hvězda.

Seznam chodníků navržených k opravě konzultoval odbor správy a údržby města s odborem rozvoje a investic a se správci inženýrských sítí tak, aby nedošlo k opravě chodníku v místě, kde je plánovaná investiční akce, případně výkopové práce správců inženýrských sítí.