Zájem o systém door to door v Pardubicích stále roste

Zdroj: Město Pardubice

PARDUBICE – V Popkovicích a ve Svítkově od poloviny března probíhá distribuce rozšiřují modrých a žlutých popelnic, které jsou součástí projektu door to door. O službu se hlásí spousta zájemců, kteří na místě podepíší smlouvu o výpůjčce a dostanou harmonogram svozu plastu, papíru, ale i bioodpadu.

V prvních dvou týdnech distribuce si nádoby na třídění odpadu vyzvedlo ze čtyřiceti padesáti přihlášených účastníků asi čtyři sta deset žadatelů. „Noví zájemci se však – zejména z technických důvodů – nemůžou přihlásit hned na místě a nádobu si odvézt. Proto na místě dostali kontakt na příslušného zaměstnance odboru životního prostředí a odkaz na web, na kterém se do systému mohou hlásit,“ uvedla náměstkyně primátora zodpovědná za životní prostředí Jiřina Klčová.

Účastníci na místě podepíší smlouvu o výpůjčce a dostanou harmonogram svozu plastu, papíru, ale i bioodpadu. Jedná se o vyšší komfort při třídění po občany, kteří mají nádoby na separaci přímo u svých domů. Dále jde o snížení produkce směsného odpadu, protože díky správnému třídění se může odpad ještě zužitkovat a nebude končit na skládkách. Dalším cílem, který si od projektu slibuje radnice, je zredukování odpadu v okolí veřejných kontejnerů na tříděný odpad.