Frymburský Hraničář bude o Velikonocích vozit turisty přes Lipno

Přívoz Hraničář (zdroj Turistický spolek Lipenska)

ČESKOKRUMLOVSKO – Od pátku 29.března bude místní i turisty na Lipensku znovu vozit přívoz Hraničář, který jezdí z Frymburka do Frýdavy. Na svou trasu poprvé vyrazí v devět hodin ráno, poslední pasažéry odveze v šestnáct hodin. Jezdit bude minimálně každou hodinu.

Jeho provozovatel Antonín Labaj se tak rozhodl díky skvělé velikonoční předpovědi počasí. „Nečekali jsme, že půjdeme na vodu takto brzo, rozhodli jsme se tak na telefonická přání turistů, kteří do Frymburka míří, a také po dohodě s místními ubytovateli,“ uvedl Labaj. „Náš přívoz otevírá jednu z nejkrásnějších bran do Frymburku,“ doplnil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po Velikonocích Labaj přívoz znovu odstaví, aby ho připravil na letní sezónu 2024. Cena jízdenky pro jednoho pasažéra bude o pět korun dražší, nyní bude stát třicet korun. Jinak ceník zůstává stejný jako v předchozím roce.

V provozu je přívoz Pionýr, který jezdí na trase z Horní Plané do Bližší Lhoty. Během zimy 2023 až 2024 nebyl v provozu pouhých osm dní. Přívoz Šumava bude z Dolní Vltavice do Kyselova jezdit od května.