Systém parkování u pošty se změní

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Parkoviště obsazují auta na delší dobu, návštěvníci pošty pak nemají kde zaparkovat. Město se proto rozhodlo pro změnu systému parkování v dotyčné ulici.

Parkoviště v ulici Hradební, které občané využívají k návštěvě pošty, bude nově možné využít maximálně na dobu třiceti minut. Ty budou k dispozici zdarma. V dotyčném místě je k dispozici dvanáct parkovacích míst a jedno pro hendikepované, na dodržování systému parkování budou dohlížet kamery městské policie. Zařízení umí upozornit na vůz, který stojí na parkovišti déle, než je povolené. „Impulzem pro nás bylo uzavření pobočky České pošty v Poříčí, ke kterému došlo v loňském roce. Ta sloužila pro občany Poříčí, Voletin, Lhoty, Bohuslavic a dalších částí Trutnova. Pobočka pošty v Hradební ulici tak musí obsloužit více lidí, kteří ale přijedou autem. Chceme, aby měli jistotu, že když na poštu přijedou, budou mít kde zaparkovat,“ upřesňuje starosta města Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.