Ostravské centrum duševního zdraví rozšířilo bezplatnou podporu lidem

OSTRAVA – Centrum duševního zdraví Ostrava (CZD) nabízí rozšíření péče lidem se závažným duševním onemocněním. Doposud probíhal v CZD pilotní projekt, v němž byly služby určeny pouze lidem z konkrétních městských obvodů. Nyní je služba přístupná lidem z celé Ostravy.

Centrum duševního zdraví je součástí Městské nemocnice Ostrava a sídlí na Kafkově ulici v blízkosti jmenované nemocnice. „Aktuálně jsme začali nabízet komplexní péči poskytovanou sociálními pracovníky, klinickým psychologem, psychiatrem a psychiatrickými sestrami všem Ostravanům a navíc i obyvatelům přidružených obcí,“ řekla náměstkyně ředitele MNO, Kateřina Kyselá.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nyní má centrum v péči zhruba stovku dospělých se závažnými duševními onemocněními, mezi která patří psychotické poruchy, poruchy nálad, obsedantně-kompulzivní poruchy a podobně. Klienti přitom pro návštěvu CDZ nepotřebují doporučení lékaře.

V rámci psychologické pomoci pracují terapeuti s klienty i mimo ordinaci. Chodí například ven, nebo navštěvují Galerii výtvarného umění, kde se každý měsíc mohou společně věnovat technikám malby či modelování.

Služeb CDZ mohou využít také blízcí a rodina pacientů klientů. Cílem je klientům pomoci vyřešit příčinu onemocnění a nikoliv pouze její jen projevy.

Každému klientovi CZD je na začátku vytvořena péče podle jeho konkrétních potřeb. Centrum duševního zdraví Ostrava lze kontaktovat osobně, telefonicky i e-mailem. V provozu je od pondělí do pátku od 7.00 do 15.30 hodin. Telefonní číslo na centrum je 595 223 166, e-mail info@cdzostrava.cz .

Více informací je uvedeno na www.cdzostrava.cz