S operacemi srdce v Moravskoslezském kraji od nyní pomáhá Azurion 7

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Oddělení Kardiologie Městské nemocnice Ostrava má k dispozici novou technologii k operacím srdce a cév. Moderní angiolinka Azurion 7 dokáže ve velmi vysoké kvalitě zobrazit srdce a cévy, čímž lépe chrání pacienta.

„Použitím nové technologie se snižuje dávku radiačního záření až o polovinu a množství vstřikované kontrastní látky až o pětinu. Zákroky s novou angiolinkou jsou určeny pacientům s onemocněním srdečních tepen nebo podezřením na ně,“ uvedl ředitel nemocnice, Petr Uhlig.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Městská nemocnice Ostrava angiolinku pořídila za cenu 29,8 milionu korun včetně DPH od společnosti Philips Česká republika. V ceně jsou zahrnuty také nutné stavební práce a garanční servis. Důvodem nákupu nové angiolinky byla zastaralost té původní, která nemocnici sloužila už 10 let.

„Pořízení nového zařízení bylo vzhledem ke stáří, opotřebení  a narůstající poruchovosti  předchozího přístroje nezbytné. Pořízený Azurion 7 je jediným zařízením v našem kraji.  Vyšetření na něm podstoupí ročně až 1600 pacientů,“ řekl ještě ředitel nemocnice.