V pátek chystají hasiči v krajských městech den otevřených dveří

Letošní Den požární bezpečnosti se bude na krajských stanicích hasičů konat už tento pátek, 13. května. Brány se veřejnosti otevřu na všech 23 základnách Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Den požární bezpečnosti je tentokrát zaměřený na varování před požáry v přírodě. Otevírací doba jednotlivých stanic se bude pohybovat od 8,00 do 9,00 hodin, zavírat se bude mezi 16,00 a 17,00 hodinou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na všech místech si budou moci návštěvníci prohlédnout moderní zásahovou techniku a vnitřní prostory. Pokud vyjde počasí, připraveno bude na některých z nich venkovní stříkání vody pomocí hadice a proudnice, což jistě potěší zejména děti.

Všech šest stanic HZS MSK v Ostravě, tedy Zábřeh, Fifejdy, Poruba, Jih, Slezská Ostrava a Přívoz, bude otevřeno od 9,00 do 17,00 hodin.

V okrese Frýdek-Místek budou otevřeny stanice Frýdek-Místek, Třinec a Nošovice v časech od 9,00 do 17,00 hodin.

V okrese Opava budou v pátek otevřeny tři stanice, a to Opava, Vítkov, Hlučín. Otevírací doba je zde plánována od 9,00 do 17,00 hodin.

V okrese Bruntál budou v pátek otevřeny všechny stanice, konkrétně v Bruntále, Krnově a Rýmařově. Lidé mohou přicházet od 9,00 do 16,00 hodin.

V okrese Nový Jičín se otevřou stanice Nový Jičín, Kopřivnice a Bílovec, a to v čase od 9,00 do 16,00 hodin.

Také v okrese Karviná bude v pátek otevřeno všech pět hasičských stanic, konkrétně Karviná, Havířov, Český Těšín, Orlová a Bohumín. Otevírací doba je od 8,00 do 16,00 hodin.

„V případě, že bude chtít hasičské stanice navštívit skupina deseti a více osob, musí se do čtvrtku jejich vedoucí písemně, mailem, nebo telefonicky, domluvit na prohlídce s velitelem příslušné stanice, jinak není vyloučeno čekání skupiny,“ řekl mluvčí hasičů, Petr Kůdela.

Adresy jednotlivých stanic, jména velitelů a telefonický kontakt na stanice, lze nalézt v tomto odkazu: www.hzscr.cz/menu-organizacni-slozky.aspx