Lupič v ostravském podchodu přepadl a zranil 71letou seniorku

OSTRAVA – Loupežné přepadení seniorky v těchto dnech již objasnili kriminalisté z Ostravy. Bezmála čtyřicetiletý muž z Opavska si 20. dubna vytipoval v tramvajovém podchodu v centru Ostravy 71letou ženu, kterou fyzicky napadl a okradl.

„K odhalení pachatele loupeže přispělo, že se jednalo o tak zvanou známou firmu a také kamerové záznamy, které zachytily mimo jiné jeho útěk z místa činu. I přesto, že skutek nebyl na kameře zaznamenán, muži zákona díky mravenčí práci vyhledali možného podezřelého. Jak se ukázalo, tím byl 39letý muž z Opavska,“ popisuje mluvčí policie Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z vyšetřování vyplynulo, že  starší žena procházela podchodem pro chodce mezi tramvajovými zastávkami v centru Ostravy. V nečekaném okamžiku ji pachatel fyzicky napadl a poté vzal kabelku. Ze svého lupu se ale moc nezaradoval.

„Seniorka byla obezřetná a v kabelce měla hotovost pouhých 300 korun a osobní doklady. Ženě ale pachatel svým jednáním způsobil šok a zranění, které si vyžádalo ošetření“ doplnila Michalíková.

Komisař již pachatele obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a muž skončil ve vazbě. V případě prokázání viny obviněnému hrozí až 10 let vězení také s ohledem na fakt, že muž se podobného činu už dopustil v minulosti, a to opakovaně.

Policie zároveň vyzývá seniory k opatrnosti. Zejména by prý neměli u sebe nosit větší obnosy peněz, stejně tak by neměli mít u platebních karet napsaný kód PIN.