S hezkým počasím přišly požáry v přírodě. Třeba na Bruntálsku dnes hořel mladý les

BRUNTÁLSKO – Při úspěšném uhašení požáru mladého lesa na Bruntálsku dnes dopoledne hasiči zachránili les za půl milionu korun. Na místě zasahovalo osm hasičských jednotek.

K požáru došlo v pondělí 16. května ráno v obci Roudno, místní části Volárna. „Jednalo se o požár suchého smíšeného lesa s mladým porostem. Díky rychlému zásahu hasičů se oheň omezil jen na jeden hektar,“ sdělil mluvčí hasičů, Petr Kůdela.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v pondělí po páté hodině ranní. Do Volárny vyjela jednotka HZS ze stanice Bruntál, společně s ní sedm jednotek dobrovolných hasičů z obcí Roudno, Bruntál, Dvorce, Lomnice, Dolní Moravice, Budišov nad Budišovkou. Na pomoc z Olomouckého kraje také přijela jednotka z Moravského Berouna.

Na místě se vznítil porost šestiletých buků, smrků, borovic a modřínů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 40 minut, dohašování, včetně ohnisek v obtížně přístupném terénu, jim zabralo další dvě a půl hodiny. Na dohled nad požářištěm zůstali během pondělního dopoledne hasiči z Roudna.

Odhadovaná škoda je 100 tisíc korun. Během události nebyl nikdo zraněn. Příčina zahoření lesa je zatím v šetření.