Perník běžně vařil v panelákovém bytě v Opavě. Policie již zadržela 45letého muže

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Souseda, kterého asi nikdo nechce mít za zdí svého bytu, před týdnem zadržela policie v Moravskoslezském kraji. Muž ve věku 45 let je podezřelý z toho, že v několika případech vyrobil drogu pervitin. Uzavřel se tak jeden z mnoha složitých policejních případů s drogovou problematikou na Opavsku a Ostravsku.

„Policií hledaný pětačtyřicetiletý muž z Novojičínska je podezřelý ze zločinu nedovolené výroby a nakládání s omamnými psychotropními látkami a jedy. Jedná se o recidivistu, který byl již šestkrát soudně trestán, z toho dvakrát pro výrobu drog,“ popisuje případ policejní mluvčí René Černohorský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté během vyšetřování zjistili, že pachatel od března do konce dubna roku 2022 vařil drogy v bytové jednotce jednoho z panelových domů v Opavě-Kateřinkách.

„Nejméně ve čtyřech případech vyrobil pervitin, který následně užíval pro svou vlastní potřebu. Také jej do poloviny května letošního roku nabízel v sáčcích zdarma i za úplatu dalším osobám na Opavsku i v Ostravě,“ prozradil dále Černohorský s tím, že právě v jednom z bytů v Ostravě policie pachatele zadržela.

Na základě povolené domovní prohlídky prohlídky v opavském bytě, byla zajištěna nejen kompletní varna pervitinu, ale došlo i k nálezu více než 200 gramů vyrobené návykové látky.

Policie dále uvedla, že zadržený muž byl za obdobný čin nepodmíněně odsouzen k trestu odnětí svobody v délce trvání 26 měsíců, přičemž do výkonu trestu měl nastoupit začátkem února letošního roku. Nástupu do výkonu trestu se ale vyhýbal a před policií se skrýval. Pachatel už je v tuto chvíli ve výkonu trestu.