Ženu na Opavsku zachytil lis na ovoce, vrtulník ji transportoval do nemocnice

OPAVSKO – Vážný pracovní úraz se stal v pondělí odpoledne v obci Sosnová u Opavy. Dělnici ve věku 23 let při práci s lisem na ovoce zachytily válce stroje a žena mohla přijít o ruku.

K dramatické situaci museli přijet jak hasiči z Krnova, tak vzlétnout vrtulník z Ostravy. „Před vyproštěním ženy ze sevření lisu jsme jí podali léky,“ popisuje zásah mluvčí zdravotnických záchranářů, Lukáš Humpl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Levou ruku mladé ženy vtáhly mezi sebe dva kovové válce při čištění lisu. „K vyproštění ruky použili hasiči aku brusku a elektrickou brusku. Postupně odstranili pouzdro ložiska na hřídeli válce a vyřezali část konstrukce lisu nad hřídelí. Po vyřezání konstrukce hasiči válec nazvedli a postižená ruka mohla být vytažena,“ vysvětlil mluvčí Hasičů Petr Kůdela.

Po nezbytném ošetření týmem ZZS MSK byla žena transportována vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě na oddělení urgentního příjmu.