V Moravskoslezském kraji dnes platí meteorologická výstraha před bouřkami

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Meteorologové vydali výstrahu před zvlněnou studenou frontou, která způsobí v průběhu úterý 7. června nad územím celé České republiky bouřky. Se zhoršením počasím počítejte v Moravskoslezském kraji od úterních 13,00 hodin. 

Výstrahu prvního stupně vydal Český hydrometeorologický ústav. „Varujeme zejména před vylitím menších toků, může dojít také z zatopení podchodů a sklepů. Vzduchem mohou létat i předměty, které odnese vítr,“ upozorňuje ČHMU na svých stránkách.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bouřky postupují nad území severní Moravy z jihu. Během možných bleskových povodní spadne podle meteorologů mezi 13,00 a 21,00 hodinou místy nárazově až 30 mm srážek. Vyloučit nelze ani krupobití a silný vítr s rychlostí 70 km za hodinu. Teploty se budou dnes ještě pohybovat na příjemných 23 až 26 stupních.

Setrvalou tendenci bude mít počasí ovlivněné studenou frontou také ve středu 8. června. Po většinu dne se dočkáme zatažené oblohy, bude deštivo a teploty klesnou na 18 až 21 stupňů.