V kravíně na Bruntálsku dnes shořelo seno a sláma, škoda je 3 miliony korun

BRUNTÁLSKO – Až do dnešních 6,00 hodin ráno dohoříval kravín se senem v Karlově nedaleko Osoblahy na Bruntálsku. Stavba vzplála ve středu 8. června po 19,00 hodině. Hasit pomáhali i profesionálové ze zahraničí.

Operační středisko hasičů dostalo hlášení o požáru ve středu po 19,00. hodině. „Na místě až do půlnoci zasahovali hasiči. Jede o devět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z blízkého i širokého okolí. Na pomoc přijeli dokonce polští koledové z pohraničního města Prudnik. Požár pak hlídali dobrovolné hasiči až do šesti hodin ráno,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Osamoceně stojící objekt o půdorysu 100 krát 10 metrů hasiči nechali po dohodě s majitelem kontrolovaně dohořet. Hasiči nadále hlídkují na místě. Během požáru a hasičského zásahu nedošlo ke zranění žádné osoby.

Příčina vznícení kravína se senem není zatím objasněná. Vzniklá škoda byla odhadnuta zatím na 2,8 miliónů korun, přičemž hodnota sena a slámy je okolo 800 tisíc korun.