Trable s dopravními uzavírkami v Porubě nekončí, další začnou už na konci června

OSTRAVA – Už za devět dní začnou pro řidiče projíždějí Ostravou-Porubou další z mnoha dopravních peripetií. Ty způsobují průběžné práce na cestách, uzavírky a objížďky. Po jejich dokončení naštěstí svítá pro obyvatele naděje na zlepšení plynulosti dopravy a snížení počtu dopravních nehod v nebezpečných úsecích.

Přesně 13. června dojde v Porubě na zahájení přípravných prací k výstavbě nového kruhového objezdu okružní křižovatky u Jilemnického náměstí. Právě toto nepřehledné místo mnoho let trápí spoustu řidičů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V místě stávající průsečné křižovatky docházelo k četným nehodám s vážnými důsledky. Nová čtyřramenná okružní křižovatka, by měla situaci zlepšit“ říká o plánované akci mluvčí města, Gabriela Pokorná.

13. června dojde na první omezení výjezdu z křižovatky na Jilemnického náměstí. Lidé pak budou muset dočasně mezi 23. a 26. červnem využít objízdnou trasou po okolních komunikacích.

Staveniště bude předáno zhotoviteli, firmě Strabag, 1. července. „Po celou dobu od předání stavby bude probíhat úplná uzavírka křižovatky. Pro řidiče bude vše označeno tak, aby bez problémů najeli na objízdné trasy po okolních komunikacích,“ uvedla Zuzana Bajgarová, náměstkyně ostravského primátora.

Termín dokončení křižovatky za 9,3 miliónů korun je naplánovaný do 9. září. Součástí nového řešení je zachování stávajících výjezdů do Jilemnického náměstí, po ulici Francouzské k ulici Opavské, a také ke křižovatce ulic Opavská s Martinovskou.