Mošnovské letiště trhlo letos rekord v nákladní dopravě, silné jsou i chartery

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – První polovina roku přinesla na letišti Leoše Janáčka Ostrava rekord v přepravě carga. Letiště hásí také silnou charterovou sezónu. Letiště si oproti loňskému hospodářskému výsledku za stejné období polepšilo o 27%, což je o 14 miliónů lepší výsledek, než management letiště očekával.

Za prvních šest měsíců letošního roku prošlo branami letiště Leoše Janáčka Ostrava 72 669 cestujících, což představuje meziroční růst o 234%. „Úspěch zaznamenalo letiště také v oblasti carga. V uplynulém pololetí bylo odbaveno 6 983 tun nákladu. Z toho více než 1 200 tun v červnu,“ potvrdil informace obchodní ředitel letiště, Juraj Toth.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Silným měsícem byl červen. Naplno se rozběhla letní sezóna cestování do dovolenkových destinací, ale v červnu jsme odbavili také rekordní objem nákladu,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava, a.s.

Kromě 16 letních destinací v Řecku, Turecku, Bulharsku, Španělsku, Egyptě a Tunisku se teď z Ostravy létá také na pravidelných linkách 2 krát týdně do Londýna a 5 krát týdně do  Varšavy.

„Je opravdu skvělé opět pravidelně zažívat terminál plný cestujících, kteří se těší na dovolenou a pro svůj odlet si vybrali naše letiště,“ pochvaluje si závěrem ještě obchodní ředitel Juraj Toth.

Posílení letů v Mošnově jistě způsobuje i projekt Velkého Mošnova, který z mošnovské zóny postupně vytváří strategické a velmi důležité místo ve střední Evropě.

„Přicházejí sem noví investoři, vzniknou zde i pracovní místa, což pozitivně ovlivní místní ekonomiku, zaměstnanost, ale i prestiž našeho regionu,“ uzavřel hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.