Lepší přístup do Šunychlu, ke Kališovu jezeru i k soutoku Odry s Olší

BOHUMÍN – V Bohumíně se letos rozhodli zpříjemnit turistům cestu k místním přírodním atrakcím. Cyklistům zajistili bezpečnější přístup po Šunychelské ulici směrem ke Kališovu jezeru, pro motoristy zase postavili malé záchytné parkoviště v osadě Kopytov.

„Do obou projektů radnice investovala 660 tisíc korun,“ potvrdila mluvčí města, Jan Končítková. Stavebních úprav se v posledních týdnech dočkala i křižovatka s dálničním výjezdem v Šunychlu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nová organizace dopravy má ochránit cyklisty, kteří míří z centra města směrem ke Kališovu jezeru a soutoku Odry s Olší. Původní cyklostezka končila v kopci a kola, která nabrala rychlost jízdou z mostu, musela náhle vybočit do vozovky.

Inovované řešení jezdce komfortně provede křížením komunikací a z cyklostezky sjedou až za ním (viz titulní fotografie). Na konci Šunychelské ulice v Kopytově také vznikla odstavná plocha pro vozidla, která má kapacitu až pět osobních aut.