Na odpolední směně v Třineckých železárnách spadl zaměstnanec z jeřábu

TŘINEC – Krajští záchranáři vyjeli v neděli odpoledne do Třineckých železáren k dalšímu vážnému úrazu. Z výšky tří metrů tam spadl z jeřábu člověk.

„Ošetřili jsme pracovní úraz Třinci. Muž v tamních železárnách spadl okolo čtvrté hodiny odpoledne z výšky asi tří metrů. K úrazu vzlétl také vrtulník z Ostravy,“ popsal mluvčí ZZS MSK Ladislav Lang.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo události přijela také zdravotnická výjezdová skupina ze stanoviště v Třinci. Záchranáři na místě ošetřovali muže ve věku osmatřiceti let, který spadl ze schodů jeřábu.

„Po pádu udával silnou bolest v oblasti bederní páteře a brnění dolních končetin. V rámci přednemocniční první pomoci zraněnému byly podány léky proti bolesti, byl imobilizován pomocí krčního límce a vakuové matrace a uložen do transportních pevných nosítek,“ popisuje dále Lang.

Po připojení na lano byl za pomoci hasičů Třineckých železáren jeřábem transportován z prvního patra industriální budovy a zdravotnickou posádkou za doprovodu lékaře LZS převezen sanitním vozem k vrtulníku.

S podezřením na poranění páteře byl následně šetrně letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán na oddělení urgentního příjmu.