Činžák plný smetí: Dům v centru Ostravy na Poděbradově ulici polykaly plameny

OSTRAVA – K večernímu požáru domu v centru Ostravy na křížení ulic Poděbradova a Švabinského muselo vyjet šest jednotek hasičů. Zásah se neobešel ani bez výškové techniky.

Hlášení o požáru pětipodlažního neobydleného bytového domu v centru Ostravy dostali hasiči na dispečinku v ponděí 15. srpna v krátce po 21,00 večer.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po jejich příjezdu na místo uviděli, že z bytu v posledním patře šlehají plameny. „Kolegové nasadili do akce automobilovou plošinu a automobilový žebřík. Proud vody pak vedli vnitřkem zchátralé budovy, která byla navíc plná odpadků,“ popisuje požár mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Část Poděbradovy ulice byla během hasičského zásahu zcela uzavřena. Hasiči dostali požár pod kontrolu zhruba za hodinu a čtvrt, za další půlhodinu byl uhašen úplně.

Během celé akce nebyl nikdo zraněn. Vzhledem k tomu, že budova je již několik let prázdná, a měla být zdemolována, jsou požárem vzniklé škody zanedbatelné.