Pozor na parkovací automaty v centru Třince, cena za hodinu stání se teď mění

TŘINEC – S platností o 1. září se v Třinci mění ceník parkování v automatech pro motorová vozidla a motocykly. Rozhodla o tom městská rada. Úprava cen se týká náměstí Míru, náměstí T.G.M. a přilehlých ulicích Palackého a Komenského.

„Reagovali jsme na podněty občanů a provedli analýzu. Nově je cena stanovena na prvních 60 minut zdarma, každá další započatá hodina vyjde řidiče na 20 korun,“ uvedl náměstek primátorky Ivo Kaleta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město se nechalo slyšet, že má zájem efektivně hospodařit a zároveň řidičům umožnit lepší parkování. „Parkovacími automaty na náměstích jsme chtěli především uspokojit poptávku po krátkodobém stání,“ uvedl náměstek primátorky Ivo Kaleta s tím že v automatech je 60minutové parkování zdarma umožněno každému vozidlu pouze jednou za 24 hodin.

Po půlročním analyzování provozu automatů, ve kterých došlo na 70 tisíc plateb, využilo 87 % řidičů volnou půlhodinu. Automaty podle vedení města nejsou výdělečné, naopak se zde jedná o službu řidičům. Ti se podle dat městské policie naučili automaty využívat, ovládat a ubylo díky nim přestupků ve městě.