Na ostravském magistrátě se dnes dohodlo, kdo odteď město povede

OSTRAVA – Dnešní den byl dalším z milníků pro severomoravskou metropoli Ostravu. Po velmi rychlém vyjednávání na místním magistrátu došlo dnes, jen tři dny po komunálních volbách, k podpisu koaliční smlouvy stran, které teď Ostravu povedou.

Podepsaná koaliční dohoda na základě volebních výsledků ustanovuje nové vedení statutárního města Ostravy. V moravskoslezské metropoli má vedoucí pozici hnutí ANO 2011, dále koalice SPOLU a Piráti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V zastupitelstvu má výše jmenovaná koalice pohodlnou většinu 33 z 55 mandátů. V jedenáctičlenné městské radě obsadilo hnutí ANO 6 křesel, SPOLU získalo 4 křesla a 1 křeslo vyšlo na Piráty. Město nadále povede lídr vítězné kandidátky ANO, současný primátor Tomáš Macura, který svůj post obhájil už podruhé.

Z hnutí ANO připadlo místo náměstků primátora následovně. Náměstkyní pro investice a stavební řád se stala Zuzana Bajgarová, funkci náměstkyně pro životní prostředí a IT obdržela Kateřina Šebestová a náměstkem primátora pro oblast majetku se nově stává Karel Malík.

Do křesla náměstka primátora pro dopravu a sport usedl Jan Dohnal z ODS, náměstkem primátora pro finance byl jmenován jeho stranický kolega, Miroslav Svozil. Za koalici SPOLU pak povede Ostravu z pozice náměstka primátora pro sociální oblast a zdravotnictví Zbyněk Pražák z KDU-ČSL.

Kandidátka Pirátů Andrea Hoffmannová se ujala funkce náměstkyně primátora pro kulturu a vzdělání. Posty neuvolněných radních získali Miroslav Otisk (ANO), Ondřej Němeček (ANO) a Vladimír Cigánek (ODS).