Ostravská herecká superstar Štěpán Kozub září v novém českém filmu Spolu

OSTRAVA – Miláček diváků, Štěpán Kozub, si v novém českém filmu režisérů Davida Laňky a Martina Müllera zahrál roli autisty. Film měl českou kino premiéru 29. září. Film byl natočen podle divadelní hry Fabia Marry. Do hlavních rolí si tvůrci vybrali Veroniku Žilkovou, Kamilu Janovičovou a Štěpána Kozuba.

Hned po prvním dni v kinech už se návštěvníci nechali slyšet, že Štěpán podal skvělý herecký výkon přirovnatelný k Rain Manovi, za kterého Dustin Hofman získal Oscara. Proto se také ve společenských kruzích mluví o tom, že by si Štěpán zasloužil za roli ve filmu Spolu ocenění Český lev.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Příběh se odehrává v rodině, kde žije matka a její dvě dospělé děti. Zatímco syn Michal postižený autismem spotřebuje všechnu matčinu péči i pozornost, na dceru Terezu už se nedostává. Tento citový deficit mladá žena řeší nestandardně po svém.

Na svou roli se Štěpán velmi dobře připravoval. Dokonce navštívil autistické centrum Adam, kde konzultoval autismus s odborníky. Že tato snaha přinesla očekávaný výsledek je jasné. Do role Michala se Štěpán vžil skvěle a hraje ho uvěřitelně.

„Bál jsem se na začátku, že to nezvládnu zahrát. Ale odmítnout takovou hereckou příležitost by byl hřích. Každá pochybnost je navíc dobrým předpokladem pro náročnou práci a to mě baví,“ popisuje Štěpán Kozub.

„Je to jeden z nejhezčích filmových scénářů, které jsem kdy v životě četla,“ řeka představitelka matky, Veronika Žilková.

Snímek divákovi ukazuje, jaké dopady může mít vážná diagnóza jednoho člověka v rodině na všechny její členy i to, že zdravotní jinakost jedince nebrání tomu, aby prožil šťastný a spokojený život.