Díky programu Bramborová sobota se seznámíte s pěstováním, šlechtěním, uskladněním i použitím brambor a jídla podle receptů, které muzeum získalo od vesnických hospodyněk, jako jsou bramboráky, patro, krupičník, špalíčky s cibulkou, šišky s mákem a další dobroty. „Kromě toho můžete ochutnávat různé druhy brambor, které byly vypěstovány v okolí Veselého Kopce, a nebudou chybět ani voňavé brambory upečené v ohníčku,“ uvedla Illona Vojancová z Muzea v přírodě Vysočina.
Také děti si přijdou na své, je pro ně připravena malá tvořivá dílna, kde si udělají hračky z brambor tak, jak to dělaly děti v minulosti. V prodejně s upomínkovými předměty dostanete i brožuru s recepty na tradiční bramborová jídla. Speciální jídla vám uvaří i Hospoda na vejměnku v prostorách muzea.
