Zemřela legenda populární hudby Hana Zagorová

Ve věku nedožitých sedmdesáti šesti let zemřela zpěvačka Hana Zagorová.  Jedna z našich nejznámějších zpěvaček dlouhodobě bojovala se zdravotními problémy. V posledních chvílích u ní byl její manžel Stefan Margita (66).

Úmrtí herečky, devítinásobné Zlaté slavice a hvězdy české pop-music potvrdil zdroj z jejího okolí. Zdravotní stav Hany Zagorové (†75) se začal horšit loni v létě kvůli postcovidovému syndromu. Od mládí také bojovala s nemocí krve. „Název mé nemoci zní paroxysmální hemoglobinurie – znamená to, že se rodí nekvalitní červené krvinky, které dřív odumírají,“ prozradila ve své životopisné knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová.

Už 1. října 2021 Zagorová doma o samotě zkolabovala a musela se k ní vlámat policie, která ji našla v bezvědomí, v nemocnici pak strávila 14 dní. Od té doby se na veřejnosti až na výjimky neobjevovala. V posledních měsících podstupovala časté transfuze a bojovala také s těžkou osteoporózou, kvůli které se jí lámaly kosti, a musela nosit korzet.

Naposledy byla zpěvačka hospitalizovaná letos v červnu, kdy doma opakovaně upadla do bezvědomí. Z nemocnice pak po několika dnech odjížděla na invalidním vozíčku. To bylo naposledy, kdy byla Hana Zagorová viděna na veřejnosti.

Začátkem srpna ještě oslavila s manželem jeho narozeniny a dle jeho slov to vypadalo, že je zpěvačce lépe. „Už si vybrala několik písniček a chystá nové CD,“ plánovali s nadějí manželé. „Už v říjnu chce Hanička natáčet ve studiu,“ prozradil Štefan Hančiny plány pro letošní rok včetně příprav na muzikál, který zkouší herci v Divadle Kalich. Jmenuje se podle jejího hitu Biograf láska, a zazní v něm 24 jejích písní. Premiéra by měla být 16. září a Hanička Písnička na ní bude všem velmi chybět.