Pochutnali si na opravdových delikatesách
Aktivita se stala oblíbenou součástí života domova. Nabízí totiž klientům i jejich blízkým nezapomenutelný společenský zážitek. „Každý z našich klientů si jednou za rok může pozvat své blízké na romantickou večeři. Mohou tak opět zažívat chvíle, na které jsou zvyklí z běžného života,“ řekl ředitel SeniorCentra Roman Bigaj.
Během zimy se zatím konaly čtyři večere, kterých se zúčastnilo vždy kolem 12 až 13 seniorů. Každý z nich měl u stolu své rodinné příslušníky, jejichž počet se pohyboval od dvou do čtyř lidí. Atmosféru dokreslovaly slavnostně prostřené stoly, hořící svíce a příjemná hudba.
Mohlo by vás zajímat
Na přípravě akce se podílel hlavně tým kuchařů pod vedením šéfkuchaře Františka Kozáka. Připravil předkrm v podobě šunkové rolky s křenem, hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky, jelení hřbet na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkovým terčem a jako dezert jablečný závin s vanilkovou omáčkou.
Senioři si akci chválí. „Jídlo, obsluha i atmosféru zhodnotili na jedničku s hvězdičkou. Klienti i jejich blízcí si večeře nemohli vynachválit. Někteří dokonce vtipkovali, že by jejich manželky měly absolvovat stáž u našeho kuchaře,“ doplnila sociální pracovnice centra Dagmar Puščáková.
Jedinečný moment nastal během večeře 5. prosince, kdy jeden z klientů oslavil se svou manželkou diamantové svatební výročí. Personál připravil kytici, kterou předali překvapené a dojaté manželce.



