V noci Prahu bičoval silný déšť s větrem a bouřkou. Hasiči měli napilno

PRAHA – Varování meteorologů se naplnilo a také Prahou se prohnala bouře se silným deštěm a větrem. První výjezdy pražských hasičů začaly před desátou hodinou večerní. Nejhorší situace byla do třiadvacáté hodiny.

Od 21:40 hodin zaznamenáváme první výjezdy v souvislosti s vydatným deštěm, bouřkou a silným větrem, který zasáhl i Prahu,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Nejprve to byly případy popadaných větví a uvolněných plechů, protože bouřku předcházel opravdu silný vítr. Podle hasičů byla situace nejhorší mezi desátou a jedenáctou hodinou večerní.

Celkem jsme vyjížděli, do dnešního rána, ke čtyřem desítkám případů,“ upřesnil mluvčí. Jednalo se o popadané stromy a na několika místech hasiči odčerpávali vodu ze zatopených lokalit, zejména sklepů. Během rána pak vyjížděli k dohlášeným případům popadaných stromů. Po třiadvacáté hodině začala bouřka v Praze slábnout.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha